Dinsdag 31 mei is op feestelijke wijze de start bouw gevierd van de 13 appartementen en verloskundige praktijk in Kop van Parijsch. Het markante gebouw wordt gerealiseerd aan de Kees van Lintstraat tegenover het Parc de Triomphe in de wijk Parijsch. Alle reden om de bouwplaats in Franse sferen om te toveren!

De toekomstige bewoners werden door een ‘echte’ Fransman verwelkomt en er klonken Franse chansons. Voorafgaand aan de officiële handeling hielden wethouder Monica Wichgers van gemeente Culemborg en Joubert Ockeloen, directeur van Wonen à la Carte, een kort praatje. De dertien kopers van een appartement en de eigenaresse van de verloskundige praktijk werden onder begeleiding van mysterieuze rookpluimen en muziek in een halve cirkel geplaatst waarna zij vervolgens een breed lint doorknipten dat de Franse vlag liet zien. Als aandenken was er voor alle kopers een deel van de vlag met het projectlogo erop en de schaar met inscriptie.

Na dit mooie moment werd er onder het genot van een hapje en drankje nader met elkaar kennisgemaakt. Na de eerdere online ontmoeting van de toekomstige bewoners was het fijn elkaar nu ‘in het echt’ te zien en spreken.