Autodelen zorgt voor meer leefbaarheid in de wijk

Als bewoner van Kop van Parijsch heeft u straks beschikking over een elektrische deelauto, waarmee u de vrijheid heeft om overal naartoe te gaan. Dit maakt een eigen auto of eventuele tweede auto wellicht overbodig. Een deelauto biedt daarnaast tal van andere voordelen, voor uzelf, de wijk en het milieu. We zetten de belangrijkste voordelen van de deelauto op een rijtje:

Minder kosten

Een eigen auto kost veel geld. Met een deelauto betaalt u alleen wat u verbruikt. U bespaart op aanschafkosten, onderhoud, reparaties en verzekeringen. Tel uit uw winst.

Minder zorgen, meer vrijheid

Een eigen auto geeft een gevoel van vrijheid, maar dat is bij een deelauto zeker niet minder. U maakt zich misschien zorgen over de beschikbaarheid, maar bedenk ook dat u met een deelauto nergens aan vast zit. Zorgen om onderhoud, reparaties en parkeervergunningen zijn verleden tijd. Allemaal zaken die bovendien tijd kosten. En een slimme app maakt reserveren heel eenvoudig en inzichtelijk.

Meer ruimte, rust en veiligheid in de straat

Hoe minder auto’s in de wijk, hoe meer ruimte er overblijft voor leuke dingen. Denk aan een mooi park, groenstroken of een leuk speelveldje voor de kinderen. Uit berekeningen blijkt dat een deelauto gemiddeld vijf tot tien privéauto’s vervangt. Met een deelauto neemt het aantal verkeersbewegingen in de straat fors af. Simpelweg omdat er minder auto’s zijn en mensen minder de snel de auto pakken. Dit draagt bij aan de rust en veiligheid in de straat.

Beter voor het milieu (en uzelf)

Een eigen auto biedt veel gemak, maar heeft er in veel gevallen ook toe geleid dat we voor elk wissewasje de auto pakken. Zonder een auto voor de deur reis je bewuster. Waar je normaal de auto pakt voor een bezoekje aan de supermarkt even verderop, pak je nu misschien de fiets. Dit betekent minder kilometers en dus een lagere CO2-uitstoot en het is ook nog eens gezond. Goed bezig!

Meer onderling contact

Autodelen zorgt voor meer onderling contact met de buren. Jullie regelen samen het beheer van de auto en er zijn meer (fysieke) contactmomenten, bijvoorbeeld bij de overdracht van de leenauto. Uit onderzoek blijkt dat dit leidt tot meer saamhorigheid in de wijk.

Benieuwd naar alle voordelen van wonen in Kop van Parijsch? Maak een account aan en laat uw woonwensen achter!